

AGENDA

MANAGED BY UT-BATTELLE FOR THE US DEPARTMENT OF ENERGY

Exploring the Dynamics in Soft Materials with Neutron Scattering

Oak Ridge National Laboratory, Building 8600, C-156 September 26-27, 2023

Day 1 — September 26th

	Time	Event	Speaker & Affiliation
Moderator Naresh C. Osti	7:30 a.m. – 8:30 a.m.	Badging and Registration Workshop check-in (working breakfast)	SNS Lobby SNS, C-156
	8:30 a.m. – 8:45 a.m.	Welcome Guests to SNS	Division Director Neutron Scattering Division
	8:50 a.m. – 9:00 a.m.	Workshop Introduction	Naresh C. Osti ORNL
	9:00 a.m. – 9.45 a.m.	Science talk 1 45 min., questions included	Michael Rubinstein Duke University
	9:50 a.m. – 10:35 a.m.	Science talk 2 45 min., questions included	Heloisa Bordallo University of Copenhagen
	10:35 a.m. –10:50 a.m.	Break Workshop group picture	SNS lobby
	10:55 a.m. –11:40 a.m.	Science talk 3 45 min., questions included	Nitash Balsara UC Berkeley
	11:45 a.m 12.30 p.m.	Science talk 4 45 min., questions included	Tilo Seydel ILL
Moderator Laura R. Stingaciu	12:30 p.m. – 1:30 p.m.	Working lunch: Opportunities for Collaboration and Networking Event	Organizing Panel
	1:35 p.m. – 2:20 p.m.	Science talk 5 45 min., questions included	Olivier Delaire Duke University
	2:25 p.m. – 3:10 p.m.	Science talk 6 45 min., questions included	Zimei Bu The City College of New York
	3:15 p.m. – 3:30 p.m.	Break	
	3:35 p.m. – 4:20 p.m.	Science talk 7 45 min., questions included	Rana Askar Virginia Tech
	4:30 p.m. – 5:15 p.m	Science talk 8 45 min., questions included	Ralf Biehl FZ-Juelich
	5:30 p.m. – 6:00 p.m.	Instruments Tours & Networking Visitor Groups with escorts	Group 1: BASIS (Naresh & Niina) Group 2: SNS-NSE (Laura & Piotr)
	6:00 p.m. – 7:00 p.m.	Dinner Event e-Poster Session & Networking 1	Organizing Panel

^{*} Science Topics include: biology, polymers, glass-forming materials, fluids, modelling



MANAGED BY UT-BATTELLE FOR THE US DEPARTMENT OF ENERGY

Exploring the Dynamics in Soft Materials with Neutron Scattering

Oak Ridge National Laboratory, Building 8600, C-156 September 26-27, 2023

Day 2 — September 27th (Learning and Training event)

	Time	Event	Speaker
	8:00 a.m. – 9: 00 a.m.	Introductory Overview for non experts (working breakfast)	Volker Urban
	9:00 a.m. – 9:45 a.m.	Basics of BSS - theory	Eugene Mamotov
	10:00 a.m. – 10:45 a.m.	How to measure @ BASIS: - experiment planning - experiment preparation - experiment setup	Niina H. Jalarvo
	10:45 a.m 11:00 a.m.	Break	
	11:00 a.m. – 11:45 a.m.	BSS: Data analysis, data interpretation & modelling	Naresh Osti
	12:00 p.m. – 1:00 p.m.	Working lunch: e-Poster Session & Networking 2 Best e-Poster Award for participating students	Organizing Panel
	1:00 p.m. – 1:45 p.m.	Basics of NSE - theory	Piotr A. Zolnierczuk
	2:00 p.m. – 2:45 p.m.	Analyze and model QENS & NSE data using <i>Jscatter</i> (live work example)	Ralf Biehl
	3:00 p.m. – 3:30 p.m.	NSE data analysis & modelling by <i>DrSpine</i> How to measure @ SNS-NSE	Laura Stingaciu
	3:45 p.m. – 4:00 p.m.	Break	
	4:30 p.m. – 5:00 p.m.	Q & A session , Panel discussion, Networking Event	Laura R. Stingaciu
	5:00 p.m.	Adjourn	

^{**}BSS = Backscattering spectroscopy; NSE = Neutron Spin Echo